Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν" - Σημείωσε ότι μας βρίσκετε στο ιντερνετ paneliakos.net

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.net

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.NET -or- PANILIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 1 Απριλίου 2025

Συνομιλία Βασίλη Καυκά και Νεκτάριου Φαρμάκη - Απόψε η συνάντηση των Συλλόγων με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκη

 Τρίτη, 1η Απριλίου, 2025

Απόψε θα συναντηθούν οι Πρόεδροι των Συλλόγων των Νομών, Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη στη Νέα Υόρκη.  Ευχόμαστε να έρθει οικονομική ανάσταση στη περιοχή.  Και άλλες φορές κάναμε ευχές, αλλά... 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης κ. Σωτήρη Κωνσταντακόπουλο οι αντιπρόσωποι των Συλλόγων των τριών Νομών θα ενημερωθούν για τα έργα και την πρόοδο που βρίσκεται η Δυτική Ελλάδα, μία πλούσια περιφέρεια σε αγαθά, παραμένει μέσα στη φτώχια αφού τα αγαθά που παράγει είναι δύσκολο να φτάσουν στις αγορές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το φράγμα Πηνειού*

Σε σύντομη συνάντηση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος με τον Πρόεδρο του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης και πρώην Προέδρου της Ομοσπονδίας της Βοστώνης  κ. Βασίλη Καυκά στο ξενοδοχείο Pierre της Νέας Υόρκης πριν την παρέλαση.  Ο κ. Καυκάς είπε:  Κύριε περιφερειάρχη δώστε μεγαλύτερη σημασία στο Φράγμα Πηνειού και την καλύτερη αξιοποίησή του».  «Τι εννοείτε;»  Απάντησε μάλλον ξαφνιασμένος ο περιφερειάρχης.

Σε κατάσταση ερειπίου ο πύργος στο Φράγμα Πηνειού που ρυθμίζει τη ροή του νερού στους αύλακες για το κάμπο.

Εννοώ ότι έχει εγκαταλειφτεί στο έλεος των κλεφτών και του καιρού.  Ο πύργος του φράγματος είναι ρημαγμένος και όλα τα μηχανήματα, άχρηστα από το καιρό και τους κλέφτες.  Τα φωτοβολταϊκά μπορούν να μπουν αλλού, όχι στο Φράγμα.  Εκεί πρέπει να αξιοποιηθεί ο χώρος με τουρισμό, με ιστιοπλοϊκούς και κωπηλατικούς αγώνες», είπε ο κ. Καυκάς.

Οι φίλοι μας ποζάρουν στην αερογέφυρα που οδηγεί στον πύργο

«Προσπαθώ να βοηθήσω σε ότι μου ζητούν οι τοπικοί παράγοντες» απάντησε ο κ. Φαρμάκης. 

«Υπάρχουν και άλλες ιδέες και λύσεις, βοηθήστε να γίνει το σωστό για τον τόπο με κονδύλια για αυτό το φυσικό περιβάλλον, δίπλα στην Αρχαία Ήλιδα, τη πόλη που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες» είπε ο κ. Καυκάς.

Ο κ. Φαρμάκης τον άκουσε με προσοχή.  Να δούμε.

* Κοιτάξτε το μέγεθος της τεχνητής λίμνης (Φράγμα Πηνειού) που ποτίζει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα Γης και πίνουν νερό στην πεδιάδα της Ηλείας.  Και όμως έχει μείνει στα ΘΑ, ΘΑ... των αρμοδίων.  Ίσως γι' αυτό να μη υπάρχουν Ηλείοι πολιτικοί στην κυβέρνηση!!!

Λίμνη Πηνειού

Συντεταγμένες37°53′46″N 21°29′7″E

Λίμνη Πηνειού
Έκταση19,895 χλμ2
Μέγιστο μήκος8,490 χλμ
Μέγιστο πλάτος6,810 χλμ
Υψόμετρο80 μ
Γεωγραφικά στοιχεία
ΧώρεςΕλλάδα Ελλάδα
Γεωγραφικό ΔιαμέρισμαΠελοπόννησος
ΝομόςΗλείας

Η Λίμνη Πηνειού είναι τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε έπειτα από κατασκευή φράγματος στον ποταμό Πηνειό. Βρίσκεται στο νομό Ηλείας. Η έκτασή της είναι 19,895 τ.χλμ και είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Πελοποννήσου.

Το φράγμα άρχισε να κατασκευάζεται τον Σεπτέμβριο του 1961 και το έργο παραδόθηκε το 1968.[1] Με τον εμπλουτισμό του φράγματος με νερό εγκαταλείφθηκε το χωριό Ξενιές, που βρισκόταν στον πυθμένα της υπό δημιουργίας λίμνης, αλλά και οι οικισμοί ΠαλαιοχώραΑγία Άννα και Σούλι.[1]

Το εμβαδόν της λεκάνης του φράγματος είναι 723 χιλιόμετρα (;), και η χωρητικότητα της λίμνης είναι 366 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.[1]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου