Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν" - Σημείωσε ότι μας βρίσκετε στο ιντερνετ paneliakos.net

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.net

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.NET -or- PANILIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Πρέσινγκ" για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα

• Μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα ζητεί το ΔΝΤ

"Πρέσινγκ" για μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα αντιμετωπίζει η Αθήνα, μετά και τη σχετική δήλωση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.
Κληθείς από τις Βρυξέλλες να σχολιάσει τη δήλωση του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ, ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναγνώρισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, δήλωσε ωστόσο, ότι το θέμα τις ανταγωνιστικότητας δεν αφορά μόνο τους μισθούς.
Ανέφερε, ότι το μισθολογικό κόστος στον ελληνικό δημόσιο τομέα, θα είναι συγκρατημένο, λόγω των περικοπών και των αλλαγών που προωθούνται για τη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών και πως δεν υπάρχει ανάγκη για οποιεσδήποτε περαιτέρω παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά τις μισθολογικές πολιτικές στον ιδιωτικό τομέα.
"Από τη μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα θα υπάρξει επίπτωση και στο μισθολογικό κόστος του ιδιωτικού, ανέφερε ο υπουργός.
Στόχος της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές πριν από το πρώτο τρίμηνο του 2012 που προβλέπει ο μηχανισμός στήριξης δήλωσε εξάλλου ο έλληνας υπουργός Οικονομικών. Πρόσθεσε ότι η αγορά αρχίζει να σταθεροποιείται και εκτίμησε ότι θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση.
Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε ότι τα δημοσιονομικά μέτρα είναι περισσότερο από αρκετά για την επίτευξη του στόχου του ελλείμματος που έχει θέσει η κυβέρνηση «ελαφρά πάνω από 8% στο τέλος αυτής της χρονιάς».
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ενημερώνοντας τους ευρωπαίους ετέρους του, επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει λάβει παραπάνω μέτρα από όσα χρειάζεται για να μειώσει το έλλειμμά της το 2010 και αναφέρθηκε στη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απαρέγκλιτη υλοποίηση του προγράμματος που συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Στο μεταξύ, την Τρίτη καταβλήθηκε στην Ελλάδα το πρώτο τμήμα των ευρωπαϊκών δανείων, ύψους 14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι τον Ιούλιο θα υπάρξει η πρώτη αξιολόγηση προόδου της χώρας, προκειμένου να ξεκινήσει η εκταμίευση της δεύτερης δόσης των δανείων. Ειδικότερα, ανέφερε ότι τον Ιούνιο θα επισκεφθούν την Αθήνα εκπρόσωποι της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και τον Ιούλιο η Ελλάδα θα υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο ΔΝΤ έκθεση για την εφαρμογή των μέτρων και την πορεία του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.
Ως το τέλος του χρόνου θα υπάρξει και τρίτη δόση δανείου, ύψους άλλων 9 δις. ευρώ, τόνισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, σχετικά με τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναγνώρισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το θέμα τις ανταγωνιστικότητας δεν αφορά μόνο τους μισθούς. Ανέφερε, ότι το μισθολογικό κόστος στον ελληνικό δημόσιο τομέα, θα είναι συγκρατημένο, λόγω των περικοπών και των αλλαγών που προωθούνται για τη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών και πως δεν υπάρχει ανάγκη για οποιεσδήποτε περαιτέρω παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά τις μισθολογικές πολιτικές στον ιδιωτικό τομέα.
"Από τη μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα θα υπάρξει επίπτωση και στο μισθολογικό κόστος του ιδιωτικού, δήλωσε ο υπουργός.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Eurogroup, τόνισε ότι το Συμβούλιο επιβεβαίωσε την ετοιμότητα των χωρών της ευρωζώνης να διαθέσουν το πρώτο μέρος των διμερών συντονισμένων δανείων προς την Ελλάδα.
Στο μεταξύ, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν επί σχεδίου με στόχο την επιβολή μεγαλύτερου ελέγχου επί των κερδοσκοπικών κεφαλαίων (hedge funds), παρά την αρνητική στάση της Βρετανίας.
Το σχέδιο έχει ως στόχο τον έλεγχο των κεφαλαίων που ονομάζονται "εναλλακτικά" και περιλαμβάνουν τα γνωστά κερδοσκοπικά κεφάλαια, αλλά και τα επιχειρηματικά κεφάλαια κινδύνου και τα επενδυτικά κεφάλαια.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου